Răspunsurile Primăriei la întrebarile si comentariile primite prin email sau postate in diferitele grupuri sociale pe Net:

[INFOTEXT - 19 AUGUST 2015]
Noua Gradinita
Doua cladiri s-au retrocedat, una Bisericii romano-catolice si una Bisericii Reformate. Deci, dupa unii era mai bine ca activitatile specifice acestor varste fragede sa aiba loc in spatii improprii?

Noua Cladirea a Primariei
Toate finantarile au fost oprite timp de doua luni la toate proiectele sustinute de Ministerul Dezvoltarii deoarece Curtea de Conturi a verificat acest minister. A reinceput finantarea imediat dupa. Contributia bugetului local este zero.

Desfiintarea Spitalului
Aceasta a fost decizia guvernului PDL deci nu a autoritatilor locale. Primarul din perioada respectiva a incercat si el din rasputeri dar nu a reusit sa opreasca inchiderea Spitalului ci a reusit impreuna cu autoritatile judetene sa faca o sectie exterioara a Spitalului Judetean. Atat s-a putut atunci.

Cladirea fostei maternitati
Primarul actual (hulit sau neinteles de multa lume) impreuna cu Consiliul Local, cu finantare locala, judeteana si sponsorizari din Austria (constand in mobilier) au modernizat cladirea fostei maternitati si au dat in folosinta sectia de Pediatrie.

De ce s-a asfaltat drumul national care traverseaza orasul si nu s-a facut fundatie si borduri?
Pentru ca asa a fost finantatea, doar un covor asfaltic care arata mult mai bine decat arata inainte acelasi drum. Desigur ca era foarte bine sa se faca cu fundatie, etc. Dar atati bani au fost aprobati. Acuma ca aceasta lucrare a coincis cu o perioada preelectorala, ce putem argumenta?... sa fi refuzat Primaria o lucrare pentru care oricum nu avea bani?


[INFOTEXT - 18 AUGUST 2015]
De ce s-a tinut Ziua Orasului in Piata?
Legat de ziua orasului, s-a facut mare tam-tam cu organizarea ei. Nu credem ca piata este cea mai fericita locatie, dar asa a hotarat Primaria si Consiliul Local.
Posibil se putea gasi o locatie mai adecvata. In alta ordine de idei, bugetul disponibil pentru o astfel de actiune este relativ limitat, iar multe primarii chiar mai mari ( ex: Primaria Carei ) a renuntat la a mai organiza zilele orasului. Acolo se organizeaza acum un festival legat de castelul medieval de la Carei care atrage sute de mii de turisti anual. Vom avea in vedere ceva asemanator si pentru Tasnad.

De ce nu se ocupa primaria pentru a atrage investitori?
S-a deschis o filiala a unei firme daneze pe care Primaria si Consiliul Local au scutit-o de impozite locale pe o perioada de cinci ani. Ce sa se faca mai mult in acest domeniu?... Salariile mici si programul de lucru lung sunt decizia celor care administreaza acele afaceri. Acuma a venit un investitor italian care probabil va avea acelasi tratament.

De ce n-a venit Phoenix-ul la Tasnad si a investit in Carei?
Pentru cei care se intreaba asta raspunsul este foarte simplu: in acea perioada Tadnadul nu era racordat la reteaua de gaze naturale. Tot actuala echipa de la primarie (hulita de unii si neinteleasa de altii) s-a zbatut catva ani si a ajuns gazul si la Tasnad, fara un leu din bugetul local pentru ca a fost investitia furnizorului de gaze. Deci ori este rea vointa ori este necunoastere in aprecierea eforturilor adminsitratie locale in a asigura un nivel de trai decent tasnadenilor. Inclin sa cred ca prima varianta este predominanta.

Despre viteza de desfasurare a proiectelor
Unii sint nemultumiti de ce canalizarea dureaza patru - cinci ani. Daca nu stiati, este un proiect european cu o perioada de executie si implementare clar stabilite. Aici sunt licitatii apoi contestatii, apoi rezolvarea contestatiilor, dupa care urmeaza semnarea contractelor, garantii, si mai apoi executia propriu zisa. In cea mai mare parte este vina birocratiei romanesti si europene. Sunt sume in cea mai mare parte nerambursabile. Altfel din bugetul local nu cred ca s-ar fi facut vreodata canalizarea orasului.
---


Nu spune nimeni ca nu este loc pentru imbunatatiri sau ca lucrurile nu pot fi facute intr-o alta ordine de prioritati, dar totusi trebuie sa vedem si sa admintem ca in localitatea noastra se deruleaza proiecte de dezvoltare de aproximativ 26 milioane de euro. Lista completa proiecte, cu poze si scanari.

Totodata, se asfalteaza drumul de la Tasnad-Marghita si s-a asfaltat drumul national care traverseaza orasul pana la iesirea de la Sarauad, precum si alte lucrari mai mici de tipul asfaltarea unor strazi unde s-a finalizat canalizarea si reteaua de apa, pavarea trotuarelor din oras si pietruirea unor drumuri de pamant din satele apartinatoare.

In plus se dezvolta statiunea balneara cu un nou bazin si un AquaPark si alte lucrari mai mici. E mult, e putin?... asta doar electoratul va decide la viitoarele alegeri, si speram ca o va face cu argumente viabile.

     Conectare la sursa de date...
     Conectare la sursa de date...

Statistici vizitatori
      Stats


Site powered by EZWebShare